Gündem Atlas Gündem Yeniden Refah Partisi'nden çiftçilere destek çağrısı ve eğitimde planlama uyarısı

Yeniden Refah Partisi'nden çiftçilere destek çağrısı ve eğitimde planlama uyarısı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, zirai don nedeniyle çiftçilerin mağduriyetine dikkat çekerek devlet desteği ve tarım sigortası gerektiğini vurguladı.

Haberleri

Yeniden Refah Partisi'nden Kritik Açıklamalar: Zirai Don ve Eğitim Planlaması Üzerine Değerlendirmeler

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, zirai don nedeniyle zarar gören çiftçilerin mağduriyetlerini dile getirerek, "Devlet zararları karşılamalı, TARSİM üzerine düşeni yapmalıdır." şeklinde konuştu. Kılıç, parti genel merkezindeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki önemli konuları değerlendirdi.

Zirai don olaylarının, afetlere karşı yeterince ön hazırlığımız olmadığını gösterdiğini belirten Kılıç, "Mahsul dalda yandığında ya da sele kapıldığında ne yapacağımızı düşünmeye başlıyoruz." ifadesini kullandı. Üreticilerin devlet desteğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve üniversitelerin acil bir şekilde kontenjan planlaması yapması gerektiğini savunan Kılıç, mezun olduktan sonra ataması yapılmayacak bölümlere öğrenci kabul edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 2025 yılı itibarıyla atama bekleyen öğretmen sayısının 478 bin 395 olduğunu hatırlatan Kılıç, “Bu kadar mezun atanmıyorsa, hem diplomalı hem işsiz kalıyorsa hem de hayatından 4-5 yılını kaybediyorsa burada planlama hatası var demektir.”

Gençlerin eğitimdeki kayıplarının ve maddi yüklerin, aileler üzerinde yarattığı stres hakkında konuşan Kılıç, "Eğitim masraflarıyla beli bükülen aileler de dram üstüne dram yaşıyor. Ataması yapılmayan genç öğretmenlerimizin bugün yanındayız, yarın da yanında olacağız." şeklinde sözlerine devam etti.

Kılıç, tarım sektöründe yaşanan sorunlara da değinerek, "Devlet zararları karşılamalıdır. TARSİM üzerine düşeni yapmalıdır. Tarım sigortası yaptırmayan üreticilerimiz de artık bu adımı atmalıdır." dedi. Tarım Bakanlığı'nın ürün ve bölge planlamasını yapması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Türkiye'nin demografik yapısının alarm verdiğini belirten Kılıç, bu konuda alınması gereken önlemler olduğunu, "Geç kalındı, daha fazla geç kalınamaz." diyerek ifade etti. Bu cümlelerle, ülke genelinde hızla alınması gereken tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *