Gündem Atlas Müzik CRR Konser Salonu 2024-2025 sezonunu 84 konserle taçlandırdı

CRR Konser Salonu 2024-2025 sezonunu 84 konserle taçlandırdı

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 2024-2025 sezonunu 84 konserle tamamladı. 2.561 sanatçının sahne aldığı sezonda, 51.305 dinleyiciye ulaşıldı. Sanat Danışma Kurulu, çeşitli müzik türlerini bir araya getirerek zengin bir program sundu.

CRR Konser Salonu 2024-2025 Sezonunu 84 Konserle Tamamladı

İstanbul (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 2024-2025 konser sezonunu 84 konser ile başarıyla noktaladı. Sezon boyunca 2.561 sanatçı ve 51.305 dinleyici buluştu. Bu yıl ilk kez oluşturulan CRR Sanat Danışma Kurulu ile planlanan program, farklı müzik türlerini bir araya getirdi.

Rekor Katılım ve Yeni Projelerle Dolu Bir Sezon

CRR’den yapılan açıklamaya göre, 2024-2025 sezonu klasik müzik, caz, dünya müziği ve geleneksel müzik alanlarında zengin bir repertuvar sundu. Sezon, CRR Sanat Danışma Kurulu tarafından şekillendirildi. Kurulda Etnomüzikolog Doç. Dr. Evrim Hikmet Öğüt, viyolonsel sanatçısı Doç. Dr. Nil Kocamangil, besteci ve piyanist Yiğit Özatalay, caz müzisyeni Kamil Özler ve müzik danışmanı Can Kalaycıoğlu yer aldı. Bu disiplinlerarası yaklaşım, programın dengesini ve çeşitliliğini güçlendirdi.
 

Sezonun taşıyıcı unsurlarından CRR Senfoni Orkestrası’nın daimi şefi Nil Venditti, 8 konserle dinamik bir yorum diliyle izleyicileri etkiledi. Sezonun öne çıkan etkinlikleri arasında Mirabassi & Zanchini Duo, Alex Skolnick Trio, Lena Chamamyan ve Cristina Branco konserleri yer aldı.


Genç müzisyenlere destek sunan CRR, tarihinde ilk kez ortalama 700 koltuk doluluğuna ulaştı. Dinleyici Okulu gibi yeni projelerle katılımcı müzik kültürünü güçlendiren salon, 250 kişiye ev sahipliği yaptı. Ayrıca, 363 genç sanatçı fuaye konserleri ve oda müziği performanslarıyla sahne aldı. Ücretsiz düzenlenen “Ustalık Sınıfı” etkinliklerinde ise 45 öğrenci, dünyaca ünlü müzisyenlerle birebir çalışma fırsatı buldu.

Uzmanlardan Övgü Dolu Değerlendirmeler

Doç. Dr. Evrim Hikmet Öğüt, danışma kurulunun karar alma sürecinin tartışma yarattığını, ancak sonuçların bu yaklaşımın doğruluğunu kanıtladığını belirtti.

 “Dinleyici Okulu gibi projeler yoğun ilgi gördü. İyi müzik, geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı,” dedi. 

Doç. Dr. Nil Kocamangil, dünya yıldızlarının Türkiye’de ilk kez sahne aldığını ve nitelikli müziğin sembolik bilet fiyatlarıyla herkese ulaştığını vurguladı.
Yiğit Özatalay, kurulun İBB’nin sanat yönetimini demokratikleştirme çabasının bir ürünü olduğunu ifade ederken, Kamil Özler sevgi ve titizlikle hazırlanan programın başarısını övdü. Can Kalaycıoğlu ise rekor seyirci katılımını, farklı disiplinlerden gelen ortak emeğe bağladı.
 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *